juiner courant

GEMEENTERAAD TERUG VAN OVERLEVINGSTOCHT

Juinen/Provence-Bulle van Berkel
Om elkander beter te leren kennen is de gemeenteraad van Juinen op overlevingsadventure geweest in de Provence. Daar moest men met de minste luxe leren te overleven, hierdoor leerde men beter samen te werken. Dat is hard nodig want onlangs was de lift in het raadhuis kapot en de volgende dag hadden zich wel heel veel ambtenaren ziek gemeld! Deze overlevingstocht was ook bedoelt om de ambtenaren wat fitter te krijgen.


Wethouder Hekking was als eerste terug op het basiskamp


HERDENKINGSPLAAT PROTESTANTSE KERK OPNIEUW BEKLAD

JUINEN-Harry F.Kriele
Opnieuw hebben onbekende de herdenkingsplaat die bevestigd is na de oplevering van de protestantse kerk is opnieuw beklad door vandalen. Wethouder Hekking is woedend en heeft meteen een schoonmaakploeg op de plaat afgestuurd. Als straf heeft Hekking de jeugdhonk van Juinen tijdelijk gesloten. Volgens Piet Oudgeboren van de Stichting Historisch Juinen zouden de daders weleens uit een hele andere hoek kunnen komen. Immers was het niet wethouder Hekking die de kerk wilde laten slopen om plaats te maken voor een nieuw kantoor voor Aannemersgroep Van der Bulk...? Met name Karel Kiviet van "GroenJuinen" heeft veel gedaan om dit te voorkomen....


Wie heeft dit gedaan??


FLORIADE NAAR JUINEN?

Haarlemmermeer-Harry F.Kriele
Gemeente Juinen gaat proberen om de Floriade 2012 naar Juinen te halen. Bedoeling is dat de Floriade in het nieuwe Juinerbospark komt, wat grenst aan TerWeksel. De gemeente TerWeksel is al benaderd om mee te gaan doen in dit project. Een planbureau (Welling & Van der peer) heeft al uitgerekend wat het een en ander gaat kosten. Wethouder Hekking gaat er van uit dat het uiteindelijk een aardige winst voor Juinen gaat opbrengen. Ook moet de Floriade Juinen meer op de kaart gaan zetten. Om op ideeen te komen bezocht wethouder Hekking onlangs de Floriade in de Haarlemmermeer.


Wethouder Hekking bezocht onlangs samen met adviseur ir.dr. K.Welling de Floriade in de Haarlemmermeer.


DIERENWINKEL "CAVIACORNER" INTRODUCEERT NIEUWE CAVIAKOOI

JUINEN-Harry F.Kriele
De eigenaresse Miep Vlaarsteen van de Caviacorner heeft zelf een nieuw product ontwikkeld, namelijk een extra luxe caviakooi! Onlangs presenteerde zij haar kooi in haar gezellige woning boven haar dierenwinkel in het centrum van Juinen. De kooi in de vorm van een herenhuis, heeft onder andere centrale verwarming,douche,toilet (zowel geschikt voor heren en dames cavia's) en een speciale "lounge ruimte". Miep hoopt de caviakooi in serieproduktie te laten nemen door de Sociale werkplaats "Arbeid is ons genoegen" in Juinen.


Miep Vlaarsteen met haar caviakooi


SPREEUWENPLAAG TEISTERT JUINEN

Juinen-Bulle van Berkel
Al enige tijd zwermt er een zeer grote groep spreeuwen over Juinen. Maandag bereikte deze spreeuwengroep het pas ingezaaide gazon van Wethouder Hekking. Niet alleen werden alle zaden opgepikt, maar ook werd alles flink ondergescheten. De nog niet zolang geleden gelegde glazuren dakpannen van de woning van Hekking waren dan ook helemaal wit van de spreeuwenpoep. Wethouder Hekking heeft dan ook contact opgenomen met de Nederlandse Spreeuwen bestrijding (NSB) . Van deze organisatie komt aanstaande donderdag de heer Veugelar om de toetstand in ogenschouw te nemen.


De spreeuwen vlakbij de woning van wethouder Hekking (geheel rechts)


BURGERMEESTER VAN DER VAART OPENT SPOORWEGMUSEUM JUINEN

Juinen-Bulle van Berkel
Burgermeester v.d. Vaart opende zaterdag het tweede spoorwegmuseum van Nederland: Spoorwegmuseum "Station Juinen" waar vooral de spoorweggeschiedenis van Juinen en omstreken wordt belicht. In vroegere tijden beschikte Juinen over een uitgebreid spoorwegterrein en een groot voornaam station. in verband met de komst van de HSL is het Station onlangs geheel gerenoveerd en kwam er ook ruimte vrij voor de Stoomtrein vereniging Juinen-Terweksel (SVJT). Zei zullen in de zomer een groot aantal ritten organiseren met hun eigen stoomlocomotieven.


Burgermeester v.d. Vaart en Wethouder Hekking tijdens de opening


TERUG NAAR JUINEN
Andere editie Juiner courant
Andere editie Juiner courant
Andere editie Juiner courant

Harry F. Kriele © februari 97